icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 29 januari 2019

Aanleg glasvezelnetwerk in het Arnhemse Spijkerkwartier officieel van start

VolkerWessels Telecom is in het Spijkerkwartier in Arnhem gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk voor KPN NetwerkNL. Op 21 januari zette de voorzitter van de Spijkerbrigade, mevrouw Stokman, de eerste schop in de grond en gaf daarmee het startsein voor de werkzaamheden.

KPN NetwerkNL Het Spijkerkwartier 2

Straat voor straat

Vanaf nu legt VolkerWessels Telecom in opdracht van KPNNetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. ”Het is een goede ontwikkeling dat ook Het Spijkerkwartier aangesloten wordt op glasvezel. De manier waarop de medewerkers van KPNNetwerkNL actief de verbinding opzoeken met bewoners in de wijk vind ik positief. Eén dag in de week is bijvoorbeeld iemand van hen aanwezig in het DAZO-pand om vragen te beantwoorden. Ook worden wij - als wijkraad - actief betrokken bij de verschillende stappen tijdens de aanleg.” aldus mevrouw Stokman.

Grootschalige uitrol

Voor het Arnhemse project werkt VolkerWessels Telecom samen met TOF FttH, The People Group, Mateboer Milieutechniek, Selecta Infratechniek en Introbouw. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden na 19 weken afgerond. Het project maakt onderdeel uit van KPN’s grootschalige uitrol van glasvezel dat eerder dit jaar weer is opgepakt. Daarmee komt de ambitie van KPN, om in 2021 één miljoen extra adressen toegang te bieden tot het FTTH-netwerk, weer een stap dichterbij.