icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 december 2017

Alliander Telecom en VolkerWessels Telecom tekenen onderhoudsovereenkomst glasvezelnetwerk

Op 13 december hebben Alliander Telecom en VolkerWessels Telecom hebben een overeenkomst getekend voor het onderhoud en beheer van het eigen glasvezelnetwerk van Alliander. In het afgelopen jaar is het telecomnetwerk van Alliander volledig gemigreerd naar een 'toekomstvast' netwerk dat primair wordt gebruikt om de energienetwerken te besturen en te beheren. Dit betekent een snel, betrouwbaar en veilig netwerk dat klaar is voor de digitale transitie, want steeds meer data en informatie wordt in de toekomst over dit netwerk getransporteerd.

Alliander Telecom

300 stations met elkaar verbonden

Het glasvezelnetwerk verbindt de bedrijfsvoeringscentra met ongeveer 300 onder-, schakel- en regelstations. Daarnaast ontsluit het netwerk ook de datacenters en kantoorlocaties van Alliander. VolkerWessels Telecom voert landelijk op oproepbasis reparaties uit aan het netwerk en staat 24/7 gereed voor service over ongeveer 1.700 km glasvezel.